Boombeluchting

Met boombeluchting wordt een ondergronds beluchtingssysteem voor je planten bedoeld. Op plaatsen waar planten het potentieel moeilijk kunnen hebben, zoals in verharde bodems, vergroot je de toevoer van zuurstof naar de wortels van je bomen, planten en struiken. Je omzeilt als het ware het zuurstofbeperkende effect dat bestrating en asfaltering kan hebben. Met beluchtingsbuizen en bijbehorende accessoires leg je een systeem aan dat de zuurstof naar wortels transporteert. Alles wat je nodig hebt voor goede boombeluchting vind je in de webshop van Vriemee!

Boombeluchtingsset Vriemee 1

TREEAIRSYSTEM1
Volledige boombeluchtingsset Compleet met buizen, bochten, T-stukken en afsluitkappen Extra voordelig
€ 86,49

Boombeluchtingsset Vriemee 2

TREEAIRSYSTEM2
Uitgebreide boombeluchtingsset Compleet met buizen, bochten, klikmoffen, T-stukken en afsluitkappen Extra voordelig
€ 113,10

Gietrand koppelprofiel

GTKOPPEL
Koppelprofiel voor 3 mm gietrand 30 cm lengte Makkelijk te installeren
€ 4,44

Klikmof 100 mm

KM100PP
PP klikmof, Ø 100 mm Klikaansluiting aan beide kanten Verkrijgbaar in verschillende diameters
€ 2,00

T-stuk 90 graden 100mm

T90100PP
PP T-stuk, Ø 100 mm Hoek van 90 graden Om aftakkingen mee te maken
€ 7,60

Eindkap 100 mm

EK100PP
PP eindkap, Ø 100 mm Handige klikaansluiting Verkrijgbaar in verschillende diameters
€ 2,23

80mm Stalen beluchtingskap

EK80STAAL
Stalen beluchtingskap, Ø 80 mm Beluchtingsgaten in rastervorm Zwart: RAL 9005
€ 17,51

80 mm BIO Eindkap

BIOEK80
BIO eindkap, Ø 80 mm Handige klikaansluiting 100% biologisch afbreekbaar
€ 6,28

BIO T-stuk 90 graden 80mm

BIOT9080PP
BIO T-stuk, Ø 80 mm Hoek van 90 graden Om aftakkingen mee te maken 100% biologisch afbreekbaar
€ 14,01

BIO Klikmof 80 mm

BIOMK80
BIO klikmof, Ø 80 mm Klikaansluiting aan beide kanten 100% biologisch afbreekbaar
Niet op voorraad
€ 7,88

Eindkap 80mm

EK80PP
PP eindkap, Ø 80 mm Handige klikaansluiting Verkrijgbaar in verschillende diameters
€ 1,68

T-stuk 90 graden 80 mm

T9080PP
PP T-stuk, Ø 80 mm Hoek van 90 graden Om aftakkingen mee te maken
€ 5,59

Klikmof 80 mm

KM80PP
PP klikmof, Ø 80 mm Klikaansluiting aan beide kanten Verkrijgbaar in verschillende diameters
€ 1,60
Item 1-27 van 27 in totaal item(s)

Wat is boombeluchting?

Beluchtingssystemen voor bomen zorgen ervoor dat de boom goed kan groeien. Veel (jonge) bomen, struiken en hagen in de stedelijke omgeving hebben last van droogte of te weinig zuurstof. Het boombeluchting systeem is makkelijk te monteren en helpt bomen in de openbare ruimte goed te groeien. De beluchtingsset van Vriemee hoort in het plantvak aangebracht te worden om de diepere wortels van extra lucht te voorzien. Het ondergrondse leefklimaat van de boom verbetert daardoor aanzienlijk.

Waarom een beluchtingssysteem voor je bomen?

We willen allemaal mooie, gezonde beplanting in onze tuin. Hoewel we zien dat mensen meer en meer in de bebouwde kom gaan wonen, waar een verharde omgeving de norm is, worden daar ook bomen geplant. Zonder enige ondersteuning gaat deze bebossing een zwaar leven tegemoet. Help je bomen en planten dus een handje en zorg voor meer zuurstof in de diepere lagen van je tuin!

Waar plaats je de boombeluchting?

Om een optimale zuurstoftoevoer te kunnen garanderen, is het belangrijk dat je boombeluchting diep in de grond, nog onder de wortelkluiten geplaatst wordt. Zuurstof vindt namelijk altijd zijn weg naar boven, en plaats je dus het beste onder je bomen en planten. Zorg er dus voor dat je systeem niet te hoog in de grond komt te liggen!

Makkelijk te monteren

Met de artikelen van Vriemee is gedegen boombeluchting aanleggen helemaal niet zo’n ingewikkelde klus. Al onze producten zijn makkelijk te installeren: dankzij onze jarenlange ervaring in drainage en beluchting weten we namelijk precies wat wel en wat niet werkt. En al onze beluchtingssystemen voor bomen worden in eigen huis geproduceerd! Waar we kunnen, werken we hierbij met gerecyclede materialen.

Kies voor handige boombeluchting sets

Niet helemaal zeker wat je in de basis nodig hebt voor een goede boombeluchting? Kies dan voor één van onze handige sets. Hierin zit alles wat je nodig hebt om goed van start te gaan! Met de beluchtingsbuizen en -kappen, t-stukken en bochten in deze set leg je eenvoudig de basis voor gezonde planten in jouw tuin.

Bekijk onze boombeluchtingsets >

Ook voor bijbehorende accessoires

Naast een groot assortiment boombeluchtingsbuizen hebben we bij Vriemee ook de nodige hulpstukken om beluchtingssystemen voor bomen helemaal compleet te maken. Denk hierbij aan gietranden en bijbehorende koppelprofielen, klikmoffen, t-stukken en eindkappen. Passend bij de diameter van jouw buizen! Zo bestel je eenvoudig al je benodigdheden in één keer. Bij Vriemee kan het!

Bekijk onze boombeluchting hulpstukken >

Neem contact met ons op

Ga je zelf je boombeluchting aanleggen en heb je vragen over hoe je dat het beste aanpakt? De experts van Vriemee staan altijd voor je klaar. We hebben al vele beluchtingsystemen voor bomen en planten mogelijk gemaakt en voorzien je dus graag van gedegen advies. Wat werkt voor jouw tuin, werkt namelijk voor een andere tuin of groenvoorziening weer niet! Neem gerust contact met ons op voor advies op maat: samen zorgen we voor het perfecte boombeluchting systeem.

Neem contact met ons op >

Wij maken gebruik van Cookies!