PE Drainagebuis ongeperforeerd

Maak jouw drainagesysteem compleet met de ongeperforeerde PE drainagebuizen van Vriemee. Ideaal als je blinde drainage aan wilt leggen! We maken al onze drainagebuizen in eigen werkplaats; ze worden gemaakt van polyetheen (PE), dat onder hoge kracht geperst wordt. Het resultaat? Een oersterke blinde drainagebuis! Door onze inhouse productie kunnen we de prijzen voor jou laag houden. Bestel alles wat je nodig hebt voor jouw drainage dus voordelig online!

Item 1-13 van 13 in totaal item(s)

Wat is blinde drainage precies?

In tegenstelling tot veel van onze drainagebuizen, zijn deze buizen niet geperforeerd. Ze zijn dus over de hele linie water- en luchtdicht. Dit wordt ook wel ‘blinde drainage’ genoemd. De buizen vervoeren dezelfde hoeveelheid water van A naar B; er komt niets bij en je verliest ook niets onderweg.

Waarom kiezen voor blinde drainage?

De meeste drainagesystemen bestaan uit een combinatie van geperforeerde en blinde drainagebuizen. Er zijn stukken waar je buizen water uit de grond moeten onttrekken, maar ook delen waarin de enige functie van je buizen het vervoeren van het water is. Hiervoor gebruik je een blinde drainagebuis! Blinde drainage heeft als voordeel dat het uit één solide stuk kunststof bestaat, zonder gaten of onderbrekingen. In combinatie met de geribbelde textuur van de buizen maakt dat deze buizen bijzonder sterk.

Voordelen van onze kaal blinde drainagebuis

Deze blinde drainagebuis wordt geleverd zonder omhulsel en wordt daarom ook wel een kaal blinde drainagebuis genoemd. Een voordeel van dit type blinde drainage is dat het licht van gewicht en dus makkelijk te plaatsen is. Door de geribbelde binnen- en buitenkant van de buis is hij uitermate sterk en daardoor goed bestand tegen hoge gronddruk. En dankzij de meegeleverde klikmof kun je hem makkelijk aan andere onderdelen van je drainage vastmaken!

  • + Gemaakt van sterk polyetheen
  • + Bestand tegen hoge gronddruk
  • + Licht van gewicht door het gebrek aan omhulling
  • + Klikmof standaard meegeleverd

Verkrijgbaar in verschillende afmetingen en diameters

Onze blinde drainagebuis is te verkrijgen in alle standaard diameters en lengtematen. Voor ieder wat wils! Bestel buizen in corresponderende diameters of gebruik onze hulpstukken als je overgangen tussen verschillende diameters buis wilt aanbrengen.

  • Lengtes: 5 meter | 10 meter | 50 meter
  • Diameters: 60 mm | 80 mm | 100 mm | 125 mm

Op zoek naar een ander soort drainagebuis?

Ook dan heeft Vriemee altijd de juiste buis voor jou. Of je nu blinde drainage of de traditionele geperforeerde drainage wilt aanleggen: in ons assortiment vind je altijd precies de buis waarnaar je op zoek was. Ieder type drainagebuis is weer te verkrijgen in verschillende diameters en verschillende lengtematen. Zo leg je eenvoudig een drainagesysteem op maat aan!

Meer weten?

Meer weten over blinde drainage, of hulp nodig bij het aanleggen van jouw drainagesysteem? De specialisten van Vriemee staan bij iedere vraag voor je klaar. Met een helder en compleet antwoord! Voor iedere uitdaging op het gebied van drainage en waterafvoer hebben wij de oplossing.

Neem contact op >

Bestellen niet mogelijk i.v.m. vakantieperiode

Bestellen is niet mogelijk tijdens onze vakantieperiode (16 juli t/m 31 augustus). Na deze periode staan we weer voor je klaar! 

Met vriendelijke groet, team Vriemee

Wij maken gebruik van Cookies!