Infiltratiesysteem

We zien het steeds vaker gebeuren: door langdurige droogte zakt het grondwaterpeil en krijgen onze bloemen en planten te weinig water aangevoerd. Met een dor en droog landschap tot gevolg. De oplossing? Een infiltratiesysteem aanleggen waar je kan! Dit zorgt ervoor dat het regenwater opgevangen wordt en gedoseerd teruggegeven wordt aan de natuur. Help jij het milieu ook een handje? Bij Vriemee bestel je jouw infiltratiesysteem gemakkelijk online, tegen de beste prijs!

Infiltratiekrat - Raincycle

Raincyclebox
Geschikt voor infiltratie én drainage Eenvoudig in elkaar te zetten Inhoud: 190 liter
€ 84,68
Item 1-1 van 1 in totaal item(s)

Duurzaam omgaan met regenwater

We kunnen er niet langer omheen: de tekenen van klimaatverandering worden ieder jaar duidelijker. Onderdeel ervan is dat de zomers langer en droger worden, en dat er vaker grote pieken plaatsvinden als we kijken naar neerslag. Tijd om slimmer om te gaan met ons regenwater! Een infiltratiesysteem helpt excessen op te vangen, en zorgt ervoor dat het regenwater gecontroleerd teruggevoerd wordt naar het grondwater. Daar kan ons grondwaterpeil ontzettend van profiteren!

Voordelen van een infiltratiesysteem

Veel van ons regenwater verdwijnt onze rioleringssystemen in: het wordt wel goed afgevoerd, maar het zou zoveel mooier zijn als het grondwater er een graantje van kon meepikken! Door neerslag op te vangen in een infiltratiesysteem, voorkom je niet alleen dat er zich plassen vormen of de ondergrond drassig wordt: je zorgt er ook nog eens voor dat het water stukje bij beetje opgenomen wordt door het grondwater. Het belangrijkste onderdeel van een infiltratiesysteem is een infiltratiebox, die je net onder het grondoppervlak ingraaft. Eenmaal goed geplaatst, knapt deze box al het zware werk voor je op!

  • + Zorgt voor een natuurlijke aanvulling van het grondwaterpeil
  • + Voorkomt overtollig water bij zware regenval
  • + Ontziet het rioleringssysteem

Het infiltratiesysteem als onderdeel van andere verduurzamingen

Steeds meer instanties zien de voordelen in van verduurzamingsmaatregelen als het plaatsen van een infiltratiesysteem. Daarom word je als burger in veel gemeenten gemotiveerd om deze klus zelf aan te pakken! Vaak zijn er subsidies beschikbaar om een infiltratiesysteem aan te schaffen: check voor je bestelt, dus eerst eens hoe dat zit in jouw gemeente!

Ook binnen de EU is er meer en meer aandacht voor infiltratiesystemen en andere verduurzamingen. De verwachtingen is dat het over de loop van de jaren verplicht wordt om een infiltratiesysteem aan te leggen als je je bezig gaat houden met nieuwbouw of een verbouwing. In de toekomst worden deze verduurzamingen dus nóg belangrijker.

Een infiltratiesysteem van RainCycle

Bestel je jouw infiltratiesysteem bij Vriemee, dan kies je per definitie voor een infiltratiesysteem van RainCycle. Dit Belgische bedrijf specialiseert zich al jaren in slimme oplossingen om meer te halen uit ons regenwater. Ze maken duurzame producten, gemaakt van gerecyclede materialen die weinig impact hebben op het milieu. Zelfs in het transport van hun producten denken ze elke dag weer na hoe ze dit milieuvriendelijker kunnen aanpakken. Daarom moet je een infiltratiesysteem van RainCycle bijvoorbeeld zelf in elkaar zetten; zo kunnen ze compact verpakt getransporteerd worden, wat de ecologisch voetafdruk ook weer verkleint.

Het zijn allemaal voorbeelden van redenen waarom RainCycle bij ons hofleverancier van infiltratiesystemen is geworden. Een modern bedrijf, dat echt nadenkt over de toekomst!

Daarom bestel je jouw infiltratiesysteem bij Vriemee

Een infiltratiesysteem installeren is tegenwoordig helemaal in. Niet zo gek; je draagt je steentje bij aan een beter milieu! Maar waarom zou je nu Vriemee kiezen als leverancier van jouw infiltratiesysteem? Simpel. Als producent en expert van de beste drainage- en waterafvoerproducten weten we waar we op moeten letten. Bij ons koop je dus alleen systemen van de allerbeste kwaliteit! Daarnaast profiteer je bij ons van een snelle verzending en uitstekende klantenservice.

  • Alleen de beste infiltratiesystemen
  • Snelle verzending
  • Advies op maat
  • De beste klantenservice

Hulp en advies

Kom je er niet helemaal uit met bestellen, of heb je vragen over de installatie van jouw infiltratiesysteem? Dan staan we natuurlijk voor je klaar. Als experts op het gebied van drainage en ander waterafvoer staan we je graag te woord! Neem gerust contact met ons op, dan helpt één van onze specialisten je met veel plezier verder.

Neem contact op >

Wij maken gebruik van Cookies!