Hoe zorg je voor de juiste hemelwaterafvoer?

Hemelwater, ofwel regenwater: soms komt het in Nederland met bakken uit de lucht. Hoe zorg je ervoor dat dit op de meest effectieve manier wordt afgevoerd? En kun je de hemelwaterafvoer, in de vorm van buizen en bijvoorbeeld koppelstukken ook bij de uitstraling van jouw huis of hok laten passen? Daar vertellen we je graag meer over aan de hand van deze blog.

Voer het overtollige water rond jouw huis makkelijk af

Wanneer er in korte periode veel regenwater valt, is het belangrijk om te beschikken over de juiste hemelwaterafvoer rond jouw huis. Met de juiste hemelwaterafvoer voorkom je schade aan jouw woning of buitenverblijf. Met de juiste afvoer van regenwater geef je namelijk een mogelijke lekkage, overstroming of ophoping van water geen kans.

Vanaf het dak naar het afvoerpunt

Overtollig water wordt in principe eerst vanaf het dak naar de dakgoot afgevoerd. De dakgoot loopt niet helemaal recht, maar buigt op sommige punten iets af. Dat zorgt ervoor dat het water in de regenpijp terechtkomt, die het weer leidt naar het afvoerpunt. Dit kan het riool zijn, maar bijvoorbeeld ook een put of een regenton.

Meerdere producten

Er zijn verschillende producten op het gebied van hemelwaterafvoer. Bij Vriemee kun je online gemakkelijk de producten bestellen die je nodig hebt voor de juiste afvoer van hemelwater. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de volgende producten:

Ook voor alle overige producten op het gebied van regenwaterafvoer en drainage ben je bij Vriemee aan het juiste adres!

Advies op maat

Twijfel je over de klus die jou te wachten staat op het gebied van hemelwaterafvoer? Ben je benieuwd hoe je deze het beste aan kunt vangen en welke producten je hier allemaal voor nodig dient te hebben? Neem dan gerust contact met ons op! Onze medewerkers hebben als sinds jaar en dag ervaring op het gebied van hemelwaterafvoer. Zo weet jij zeker dat je op de juiste manier aan jouw klus kunt beginnen.

Neem contact op

Langere levering i.v.m. meivakantie

Van 27-04 tot 05-05 hebben wij in verband met de meivakantie een langere levertijd.
Daarna leveren we weer net zo snel als je van ons gewend bent. 

Groetjes, team Vriemee

Wij maken gebruik van Cookies!